Servicii YIN Yoga Orhideea Spa

O scurta introducere in YIN yoga

Yin yoga este un stil particular reflectiv si meditativ, in care pozitiile, toate efectuate pe podea, sunt tinute pentru o perioada mai lunga de timp. Spre deosebire de o practica mai dinamica (yang), care lucreaza muschii prin repetitie, Yin yoga lucreaza tesuturile conective precum ligamentele, tendoanele, fasciile, articulatiile si oasele. Prin mentinerea pasiva, constanta si indelungata a unei posturi yin se intind tesuturile conective intr-un mod bland, iar corpul raspunde prin a le face un pic mai lungi si mai puternice.

Yin yoga este o practica vindecatoare cu efecte profunde pe plan fizic, emotional si energetic. In momente stresante din viata noastra, emotiile pot seca corpul de energie. Practica Yin yoga te ajuta sa te reincarci cu energie pentru o stare de bine si o functionare sanatoasa a organismului.

5 beneficii Yin yoga care te vor ajuta sa iti imbunatatesti viata:

1. Cresterea flexibilitatii

Practicand Yin yoga iti va creste flexibilitatea si mobilitatea. Iti vei simti corpul mai intins si mai usor ca rezultat al pozitiilor mentinute o durata mai lunga de timp.

2. Promoveaza autovindecarea

Practica Yin yoga ajuta la reglarea sistemului nervos parasimpatic, si anume odihna si digestia. Sangele, nutrientii si energia pot circula mai liber catre sistemul digestiv, endocrin, limfatic si reproductiv. Toate acestea ajuta corpul sa isi refaca rezervele de energie si implicit creaza o stare de bine generala.

3. Elimina tensiunea si stresul


Spre deosebire de alte practici unde ne tinem respiratia si muschii incordati, in Yin yoga respiram mai profund si ne alungim tesuturile conective. Acestea in schimb, pot ajuta sa se reduca nivelul de cortizon care provoaca stresul si de asemenea calmeaza mintea. Provocarea consta in a aduce atentia in interior si asupra respiratiei, aducand mintea in prezent. In timpul acestei practici pot sa iasa la suprafata multe ganduri si emotii. Arta acestei practici consta in a observa aceste emotii si ganduri, a nu le analiza, a nu ne identifica cu ele si a opri conversatia mentala si modelele negative de gandire, constientizand doar momentul prezent si corpul nostru.

4. Deblocheaza energia

Medicina traditionala chinezeasca descrie emotiile (energii in miscare) ca fiind nici bune dar nici rele, ci pur si simplu o forma a energiei. In corpul nostru fizic raman amprentele traumelor pe care le-am trait, chiar daca noi credem ca am trecut peste ele si le-am lasat in urma. Prin relaxarea si stimularea tesuturilor conective cele mai profunde cu ajutorul Yin yoga, vom incuraja energia vitala (Chi/ Qi/ Prana) sa curga mai liber. Lasand corpul nostru fizic sa se deschida, prin pozitiile Yin yoga, mintea si inima se vor deschide si ele.

5. Elimina toxinele energetice

Toxinele intangibile sunt sub forma de emotii: furie, stres, griji, tristete si chiar si exaltare extrema. Conform medicinei traditionale chinezesti, fiecare dintre aceste emotii sunt procesate de catre un anume organ din corp. De exemplu, frica este asociata rinichilor iar stresul este asociat ficatului. Aceste emotii sunt daunatoare intregului nostru sistem. Iar cand energia poate in sfarsit sa circule libera prin meridiane (canalele corpului prin care circula energia), se observa o imbunatatire a sanatatii organelor, a imunitatii si o reechilibrare emotionala.

Cumpara GIFTCARD Online

Cumpara GIFTCARD Online