Tratamentul leziunilor vasculare si a pigmentatiei

Avand un spectru larg de lungimi de unda, tehnica IPL are capacitatea de a trata in mod eficient diferite afectiuni, cum ar fi vasele de sange de sparte, cunoscute si sub denumirea de capilarele sparte sau leziunile vasculare, dar si pentru a trata leziunile pigmentare si a indeparta parul nedorit. In acest tratament se foloseste un filtru suplimentar care inlatura lumina infrarosie, se utilizeaza mai putina energie si, prin urmare, nu are nevoie de racire externa. Toate aceastea prevad un tratament mai sigur si mai eficient.

IPL (lumina intens pulsata) foloseste lumina alba, care e compusa din mai multe frecvente (lungimi de unda), in comparatie cu laserele, care folosesc doar o lungime de unda (culoare).

Cum se efectueaza tratamentul?
Inainte de tratamentul cu IPL pentru leziuni vasculare se efectueaza intotdeauna o consultatie. In timpul consultarii, se trece prin fisa de informatii, dupa care urmeaza tratamentul in sine si ceea ce se intampla dupa aceea.

Inainte de tratament, pielea este curatata, iar apoi se aplica un gel pentru a ajuta la patrunderea luminii in piele, astfel incat acesta sa ajunga la zonele care vor fi tratate. Sangele contine hemoglobina, care absoarbe lumina si o transforma in caldura. Aceasta caldura distruge proteinele care se gasesc in peretii vaselor de sange, ceea ce duce la prabusirea acestor pereti, iar venele vor disparea treptat dupa tratament.

Putem trata mai multe tipuri de leziuni vasculare, de pe fata, gat si piept, precum si cicatricile rosii de la acnee sau cosurile. Pentru a se obtine rezultate bune, se recomanda sa se urmeze in medie 2-5 sedinte de tratament, la intervale de aproximativ 4 saptamani.

In timpul tratamentului, adancimea, patrunderea corecta si absorbtia optima sunt realizate in functie de zona care urmeaza sa fie tratata. Scurta izbucnire de lumina este setata pentru a incalzi zona tratata, pana la temperatura corecta, fara a afecta tesutul inconjurator. Riscul reactiilor adverse este, de asemenea, redus. Pentru ca tratamentul sa se incheie cu succes, vasele de sange trebuie sa aiba un diametru mai mic de 2-3 mm.

Imediat dupa tratament, suprafata pielii poate fi usor rosiatica, iar pacientii pot simti o senzatie de caldura. Datorita presiunii din vasele de sange, poate aparea ocazional o decolorare albastruie, imediat dupa tratament. Acest lucru este temporar si poate fi ascuns prin machiaj.

Pentru a urma tratamentul, pacientii nu trebuie sa fie bronzati, sa nu fi fost expusi la soare sau sa fi folosit creme autobronzante in ultimele 4 saptamani, inainte de tratament. Dupa tratament, trebuie sa folositi o crema cu cu o protectie solara SPF 30 si nu expuneti la soare zona tratata, in urmatoarele 4 saptamani.

Poate oricine beneficia de un tratament cu IPL pentru leziunile vasculare?
In general, oricine poate beneficia de un tratament cu IPL pentru leziunile vasculare, cu urmatoarele exceptii:
• femeile insarcinate
• cei care sufera de o infectie a pielii in zona de tratament propusa
• cei care iau medicamente care le provoaca o sensibilitate la lumina
• cei care sufera de epilepsie pot urma tratamentul, dar trebuie sa anunte terapeutul, inainte de inceperea tratamentului

Avantajele tratamentul cu IPL pentru leziune vasculare: eficienta, delicatete si disconfort minim.