PRESOTERAPIA

presoterapie clujPresoterapia este o metoda relativ noua, care se face prin drenaj limfatic. Foloseste o tehnologie avansata, atat pentru a trata vasele de sange si insuficienta sistemului limfatic, cat si pentru imbunatatirea urmatoarelor probleme: picioare umflate, picioare grele, eliminarea toxinelor, retinerea de apa. Este o procedura antistres, relaxanta, cu rezultate deosebite in slabire.

Cum functioneaza presoterapia?
Aceasta metoda se bazeaza pe un costum cu mai multe compartimente care se umfla cu aer.
Zonele ce pot fi lucrate cu ajutorul acestei metode sunt zona picioarelor, de la degetele picioarelor pana la muschii fesieri, zona abdominala si a bratelor.
Efectele imediate sunt cele ale unui drenaj limfatic clasic, cu o scadere in centimetri si iesirea la toaleta pentru eliminarea toxinelor. In combinatie cu vacuum-ul sau  electrostimularea poate avea efecte spectaculoase, combatand eficient si celulita.

Cum se deruleaza un tratament clasic de presoterapie?
Un tratament complet presupune 10 sedinte, efectuate cu regularitate cate 2-3 pe saptamana. Dupa care se va urma un tratament de intretinere, care consta intr-o sedinta pe saptamana. Procedeul incepe prin infasurarea pacientului intr-o folie subtire pentru a asigura igiena personala (pentru a se evita contactul direct cu costumul de presoterapie).

Presiunea cu care se lucreaza este reglabila, in functie de cat suporta fiecare. Se efectueaza o miscare circulara care actioneaza de jos in sus. Nu este recomandata in perioada menstruatiei, pentru ca organismul este mai slabit, sensibil si nu suporta stimulii exteriori.

Cat se slabeste in urma acestui tratament?
Se slabeste in talie 12 sau chiar 22 de centimetri, cu ajutorul presoterapiei combinata cu electrostimularea. Nu creeaza dependenta, iar la intreruperea tratamentului nu va veti confrunta cu ingrasarea subita partilor tratate.  

Care sunt contraindicatiile acestei metode?
In cazul femeilor insarcinate, care nu pot folosi electrostimularea , nici vacuum-ul, este foarte indicata presoterapia, evitandu-se insa zona abdominala. 
Nu este recomandata persoanelor claustrofobe, datorita efectului de presare care este puternic, dar reglabil.