Peeling chimic

Peelingul chimic infrumusetare

Expunerea la soare, acne sau pur si simplu procesul de imbatranire pot lasa pete pe piele, riduri sau cicatrici. Daca vrei ca tenul tau sa arate mai tanar, mai fin si fara pete, ia in considerare un peeling chimic, care foloseste o solutie chimica, de exemplu peeling cu acid glicolic, care imbunatateste vizibil aspectul tenului tau prin inlaturarea straturilor de piele cu probleme.

Un peeling chimic este una dintre procedurile non invazive care imbunatateste aspectul tenului.Cu toate ca un peeling chimic se foloseste cel mai mult pentru fata nu este exclusa folosirea lui si pentru gat si maini.

Prin peeling chimic se combate :
- acneea sau cicatricile dupa acnee
- petele imbatranirii sau cele care apar ca o consecinta a afectiunii ficatului
- ridurile si liniile fine
- pistrui
- pigmentare iregulara a tenului
- ten afectat de expunerea la soare

Cum functioneaza un peeling chimic
O solutie chimica este aplicata pe ten pentru a obtine ca rezultat imbunatatirea texturii pielii prin indepartarea straturilor de piele afectate. Solutiile folosite sunt fenol, acid tricloracetic si alfahidroxi acizi. Fiecare are un alt rezultat. Formula folosita de catre medicul dermatolog va fi personalizata in functie de fiecare client.

CONTRAINDICATII
- femei insarcinate
- folosirea de pilule anticonceptionale poate cauza o pigmentare mai accentuata a pielii in urma peeling-ului
- daca ai suferit de herpes este posibil o reactivare a virusului in urma peeling-ului
- daca ai folosit in ultimul an tratamente pentru acnee nu este indicat un peeling

Exista 3 feluri de peeling-uri chimice :

1. Peeling chimic usor - imbunatatiri subtile la inceput, dar stralucirea tenului sanatos va fi si mai intensa cu mai multe sedinte
Daca ai pete superficiale, ten foarte uscat, acnee sau riduri fine atunci un peeling chimicusor este ceea ce ai nevoie. La acest peeling se foloseste acidul glicolic sau acidul salicilic. Prin acest peeling usor se inlatura primul start, epiderma, printr-o exfoliere foarte usoara care va lasa tenul mai luminos. Pentru rezultate spectaculoase sunt recomandate cate o sedinta de peeling pe saptamana pana la 6 saptamani.

2. Peeling chimic mediu - cu rezultate evidente de un ten mai stralucitor si mai intinerit

Acest peeling chimic este recomandat in cazul tenurilor cu cicatrici in urma acneii,riduri mai adanci si ten patat. In cazul peeling-ului chimic mediu se vor inlatura celule de piele din stratul de suprafata (epiderma) si urmatorul strat (derma). In cazul peeling-urilor chimice medii se vor folosi acid tricloracetic in combinatie cu acid glicolic.
Frecventa cu care este recomandat a fi repetat acest tip de peeling chimic este de 6 pana la12 luni.

3. Peeling chimic adanc
Rezultatele sunt foarte vizibile dar recuperarea dureaza mai mult.
este folosit pentru afectiunile mai profunde ca de exemplu riduri foarte pronuntate, ten afectat de catre expunerea la soare,cicatrici etc. In cazul acestui peeling se foloseste cel mai puternic exfoliant si anume fenolul. In cazul acestui tip de peeling chimic se administreaza un anestezic si chiar sedativ.