Microdermabraziunea

Microdermabraziunea, cunoscuta si sub numele de microderm, este o procedura cosmetica, populara in centrele spa si in clinicile medicale, precum si printre unii medici esteticieni.
Microdermabraziunea foloseste lumina abraziva pentru a elimina stratul cornos - stratul exterior al pielii, care este compus din celule moarte. Aceasta tehnica este folosita cu scopul de a elimina pielea afectata de soare, dar si pentru a reduce sau elimina cicatrici. Microdermabraziunea poate, de asemenea, reduce si elimina petele intunecate de pe suprafata pielii. Procesul nu necesita anestezie si nu este deosebit de dureros. Microdermbraziunea unei cicatrici este mult mai eficienta atunci cand cicatricea se afla mai la suprafata pielii.

Tipuri de microdermabraziune
In trecut, microdermabraziunea era efectuata folosind cristale abrazive. Cu toate acestea, pe masura ce procesul a devenit mai comun, s-au inregistrat multe progrese. In prezent exista mai multe metode de microdermabraziune. In cea mai veche tehnica, microdermabraziunea de cristal, cateva minuscule cristale sunt aplicate pe fata, cu viteza maxima, pentru a exfolia si elimina stratul exterior al pielii. Microdermabraziunea cu diamant utilizeaza un varf mic de diamant, in loc de diamante sablate. Acest cap de diamant este foarte bun si pentru exfolierea pielii. Microdermabraziunea efectuata acasa este o metoda care, desi nu e la fel de eficienta ca tratamentele profesionale, este mai ieftina si mai usor de realizat. Acesta microdermagraziune utilizeaza particule minuscule de nisip, cu scopul de a netezi si reimprospata pielea, si de a elimina pielea moarta si imbatranita.
Microdermabraziunea efectuata acasa poate avea efecte semnificative, daca este folosita in mod repetat.

Cum ajuta microdermabraziunea la reducerea cicatricilor?
Reducerea vergeturilor, cicatricilor si alte leziuni ale pielii se realizeaza printr-un proces numit remodelare a pielii. Cand pielea este ranita, acesta se vindeca repede pentru a evita infectia si pierderea sangelui. Vindecarea initiala implica o baza rapida de colagen, care ajuta de-a lungul procesului. Aceasta baza de colagen, care constituie baza unei cicatrice, este treptat indepartata si inlocuita cu piele normala. Acest proces poate fi accelerat prin provocarea unei cantitati foarte mici a zonei deteriorate, prin microdermabraziune, stimuland astfel procesul de reinnoire. Acest lucru face ca cicatricea sa fie inlocuita mai repede cu pielea normala.