KINETOTERAPIE

Kinetoterapie si programe de kinetoterapie Cluj Napoca

Kinetoterapie ClujKinetoterapia face parte din medicina fizica - specialitate terapeutica care utilizeaza ca metode: miscarea, caldura, curentul electric, climatul, masajul si apa. Kinetoterapia este cea mai noua componenta a medicinii fizice si reprezinta metodologia activa de baza pentru consolidarea sau refacerea functiilor unor parti ale corpului uman afectate de boala sau de traumatisme.
Kinetoterapia se defineste ca terapie prin miscare efectuata prin programe de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional în diverse suferinte. Kinetoterapia este o forma terapeutica individualizata care, plecînd de la programe de exercitii fizice statice si dinamice, se poate folosi în programele terapeutice profilactice (de prevenire), curative si de recuperare.
Obiectivele generale urmarite în tratamentul prin kinetoterapie sint:
- refacerea fortei musculare si cresterea rezistentei musculare;
- cresterea si adaptarea capacitatii de efort;
- ameliorarea functiei de coordonare, control si echilibru a corpului;
- formarea capacitatii de relaxare;
- corectarea posturii si aliniamentului corpului;
- cresterea mobilitatii articulare;
- reeducarea respiratorie;
- reeducarea sensibilitatii.
Exista o gama foarte larga de afectiuni pentru care recuperarea medicala prin kinetoterapie este specifica si absolut necesara.

La orhideea eco spa puteti beneficia de urmatoarele programe de kinetoterapie:
Kinetoterapia pentru gravide
Exercitiul fizic se va adapta varstei gravidei, varstei gestationale, evolutiei sarcinii, capacitatii de efort a gravidei (gradul de antrenament). In sarcina normala programul de exercitii este structurat pe trimestre.

Kinetoterapia pentru copii
Obiectivele urmarite prin programul kinetoterapeutic sunt urmatoarele:
- Dezvoltarea motricitatii generale (a aptitudinilor motrice si a deprinderilor motrice);
- Educarea echilibrului static si dinamic;
- Educarea ritmului si a coordonarii miscarilor;
- Dezvoltarea dominantei laterale;
- Dezvoltarea capacitatii de perceptie, orientare si organizare spatio-temporala;
- Formarea perceptiei corecte a schemei corporale.

Kinetoterapia in durerile lombare
Durerea de spate poate afecta pe oricine, indiferent de varsta. Este principala cauza de absenteism la locul de munca si reprezinta o reala problema pentru ca tendinta de aparitie a acestei patologii este in crestere mai ales în randul populatiei tinere.
Tratamentul de kinetoterapie are in vedere
Ameliorarea aliniamentului si a posturii coloanei concomitent cu identificarea atitudinilor anormale (vicioase) si corectarea acestora
Stabilizarea coloanei (core strengthening) se adreseaza rezistentei musculare scazute, fortei musculare anormale si controlului motor precar.

Kinetoterapia in cazul deficientelor fizice
• corectarea viciilor de statica si postura vertebrala (scolioze, lordoze, cifoze)
• corectarea viciilor de statica ale piciorului (picior plat, cav)
• corectarea tulburarilor de statica ale genunchiului (genunchi in var si valg)
• reconfortarea psihica, calirea organismului (cu rol extrem de important in prevenirea imbolnavirilor)

Kinetoterapia in spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala este o afectiune degenerativa a coloanei vertebrale, localizata la nivelul vertebrelor cervicale si a discurilor intervertebrale. Afectiunea survine in general la persoanele cu varsta inaintata( peste 45 ani ) si evolueaza in timp.Statistic vorbind aceasta afectiuni afecteaza ambele sexe in mod egal,dar survine la barbati mai devreme decat la femei. . Kinetoterapia actioneaza direct asupra cauzei (asupra degenerarii vertebrelor si discurilor intervertebrale ajutand la rehidratarea acestora).Ea conduce la redobandirea mobilitatii articulare,cresterea elasticitatii si tonusului muscular,actioneaza benefic asupra efectelor negative ale osteofitelor si imbunateste starea generala a organismului din punct de vedere psiho-motric.
Kinetoterapiea este recomandata de doua ori pe saptamana iar pentru rezultate optime este de preferat sa se faca impreuna cu masajul terapeutic.