Endermo Shape (combina laser infrarosi, RF si vacuum)

remodelare corporala clujEndermologia reprezinta o tehnologie unica, noninvaziva, de remodelare corporala. In prezent endermologia este promovata ca cel mai eficient tratament in celulita.

Principiul de functionare al aparatelor in endermologie este cel al masajului sub presiune - vacuum - aparatul executand miscari de "dute-vino" pe suprafata corpului, in timp ce aspira o portiune de piele intre doua role motorizate. Celelalte doua principii sunt laserul cu infrarosii  si Radio frecventa care combinate oxigeneaza la nivel celular prin incalzirea pielii si arderea grasimilor.
Eficienta endermologiei a fost dovedita in peste 80 de studii clinice, care au aratat posibilitatea acestei terapii de a spori circulatia sangelui si a limfei, de a creste numarul fibroblastelor si de a promova productia de colagen. Endermologia este aprobata de FDA (American Food and Drug Administration) si TGA (Australian Therapeutic Goods Administration), ca fiind cea mai eficienta terapie pentru tratarea celulitei si pentru reconturarea corpului.

* Endermologia ofera un masaj deosebit de relaxant, ce ofera pacientilor o stare generala de bine si revitalizare. Insa acesta este un beneficiu minor, pe langa celelalte efecte ale terapiei asupra organismului.
* Masajul de compresie ajuta la o mai buna irigare a pielii si la activarea lipolizei - arderea grasimilor.
* Manevrele ritmice stimuleaza fibroblastele, avand ca rezultat producerea colagenului si a elastinei. Pielea este reintinerita dupa doar 15 sedinte terapeurtice.

Alte beneficii ale endermologiei:


- Ameliorarea spasmelor si durerilor musculare.
- Promovarea circulatiei sanguine si limfatice - circulatia sangelui este accelerata cu pana la 4 ori, timp de 6 ore dupa sedinta de endermologie, iar cea limfatica cu pana la 3 ori, timp de 3 ore dupa incheierea sedintei.
- Reducerea dimensiunilor corpului - remodelare corporala.
- Tonifierea pielii.
- Activeaza metabolismul.

Endermologia este o terapie ce faciliteaza detoxifierea organismului si din acest motiv este esential ca pacientul sa bea o cantitate suficienta de apa inainte si dupa tratament. O sedinta de endermologie dureaza intre 35 si 45 de minute, iar pentru rezultate excelente sunt necesare 16 - 20 de sedinte, maxim trei pe saptamana. Pentru efectuarea masajului endermologic, pacientul trebuie sa poarte un costum subtire si mulat, ca un ciorap, care ii cuprinde tot corpul. Masajul acopera tot corpul, insistandu-se doar pe zonele cu probleme. Pentru rezultate optime, endermologia trebuie completata cu o dieta echilibrata si un program de exercitii fizice periodice.

Endermologia - tratament pentru celulita

Prin masaj se realizeaza desprinderea "cocoloaselor" formate in tesutul adipos si ameliorarea aspectului de "coaja de portocala" al pielii. Totodata se activeaza circulatia fluidelor - sange si limfa - in organism, fapt foarte benefic pentru celulita. Un minim de sedinte necesare pentru ameliorarea celulitei este 16, cate 2 sedinta pe saptamana.

Rezultate considerabile in reducerea celulitei se obtin in aproximativ un an, deci cheia succesului endermologiei este perseverenta. De retinut faptul ca endermologia nu tine locul unei diete sanatoase si exercitiilor fizice periodice. Efectul sedintelor de endermologie este limitat si daca pacientul nu isi schimba stilul de viata, in 12 - 18 luni pielea isi va recapata aspectul neplacut de dinaintea terapiei. De asemenea se recomanda 2 sedinte pe luna, pentru intretinere.

Endermologia - tratament cosmetic

Masajul endermologic pentru fata si decolteu, prin vacuum si stimulare ritmica, ofera schimbari vizibile in textura pielii. Masajul realizeaza drenajul limfatic, stimularea fibroblastelor si relaxarea musculara. Endermologia in cosmetica se adreseaza urmatoarelor aspecte: ten acneic, pori mariti, congestia sinusurilor, piele matura cu riduri, ten cu aspect tern, contururi faciale lasate.

Endermologia in chirurgia estetica

Endermologia este benefica dupa interventia de liposuctie, deoarece faciliteaza recuperarea postoperatorie si realizeaza o uniformizare a conturului corpului. La fel ca in cazul cicatricilor, masajul endermologic reface structura pielii, netezind-o. Dupa liposuctie organismul va incerca sa compenseze prin acumularea apei in tesuturi; prin endermologie se poate facilita drenarea lichidelor acumulate.