Electrostimulare

Electrostimularea este o procedura foarte eficienta, care permite sa intervina in tesuturile corpului uman, pentru diferite patologii. Acesta tehnica stimuleaza moleculele dermului, aflate in miscare, dar si pe cele ale tesutului subcutanat (mai jos de acest tesut nu actioneaza).

Pentru eliminarea celulitei suntem interesati de exact aceste doua structuri. Unicitatea electrostimularii consta in faptul ca, prin acesta tehnica se lucreaza asupra tuturor muschilor corpului. Dar fiti atenti, prin electrostimulare nu se va mari volumul muschilor. Multe femei doresc sa urmeze exercitii cu un aparatul power plate, pentru a scapa de celulita; aceste exercitii duc la o crestere a masei musculare. Exercitiile se realizeaza prin stimularea electrica aplicata la electrozi, cu centuri aplicate in jurul taliei, abdomenului, soldurilor si coapselor. Astfel, de la mijlocul taliei in jos se lucreaza toti muschii, intr-o jumatate de ora, mai degraba decat a face antrenament 2 ore in sala de gimnastica.

Stimularea determina contractia musculara, fara miscare, si care ar putea duce la cresterea masei musculare. Trebuie avut in vedere ca, aceasta metoda nu inseamna ca muschii care cresc vor deveni mai fermi, sau mai eficienti in activitatea lor, acestia devinind doar un suport pentru tesuturile externe.

Cand muschii sunt lasati, acestia nu ajuta la pomparea sangelui si a lichidului limfatic. Muschii sunt responsabili pentru formarea celulitei. Procesul de electrostimulare ajuta, in general, persoanele usor supraponderale, care nu au timp pentru exercitii active, si doresc sa aiba un corp mai ferm. Dupa acest tratament se poate obtine o pierdere in greutate, de pana la 20 cm in jurul taliei, abdomenului si picioarelor. Prin contrast, pierderea in greutate este insa, relativ mica.

Efectele metodei de electrostimulare:
• in timpul tratamentului, muschii pot lucra precum in timpul unei sedinte de doua ore la sala de sport, dar nu determina o crestere a muschilor
• dupa tratemente se poate obtine o pierdere in greutate, de pana maxim 20 cm, in jurul taliei, coapselor si abdomenului
• cresterea fermitatii si elasticitatii pielii
• redurerea tesutului adipos si a vergeturilor
• imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice
• eliminarea toxinelor prin eliberarea de produse metabolice ale organismului
• imbunatatirea metabolismului celular
• modelarea corporala
• pielea este mai tanara, nu mai este aspra sau cu aspect de "coaja de portocala"

Durata tratamentului de electrostimulare este de la 20 pana la 30 de minute. Se recomanda sa se urmeze doua sau trei sedinte pe saptamana, iar numarul minim de astfel de sesiuni este de 12.