Terapie cu namol

Masajul terapeutic si terapia cu namol

Masajul este o metoda generala de ingrijire a sanatatii, de combatere a oboselii si a efectelor sedentarismului. Avantajele pe care le ofera masajul sunt nenumarate, precum imbunatatirea imaginii de sine, combaterea depresiei, diminuarea stresului fizic si emotional, reducerea durerilor. In acelasi timp, masajul ofera mai multa energie si este benefic si pentru circulatia sangelui. 

O terapie cu namol foarte complexa consta intr-un masaj terapeutic general, urmat de o impachetare cu namol si de o sauna cu infrarosu in capsula spa. Masajul terapeutic se realizeaza cu un scop precis, si anume, de a elimina anumite probleme si disfunctionalitati, sau de a trata anumite afectiuni de care sufera clientul. Acest tip de masaj medical se efectueaza local, intr-o zona care se doreste a fi tratata si pe o anumita durata de timp. 

Masajul terapeutic cuprinde manevre si tehnici terapeutice, aplicate in functie de afectiunea tratata, stadiul afectiunii, varsta sau starea generala a pacientului. Acesta reprezinta de fapt, o arta terapeutica practicata de foarte multi ani, transmisa din generatie in generatie, fiind una dintre primele metode de tratament. Avand o multime de beneficii, masajul terapeutic are ca principal obiectiv ameliorarea sau vindecarea completa a afectiunii de care sufera pacientul. Binenteles, masajul medical trebuie efectuat doar de catre medici specialisti, cum sunt, spre exemplu, kinetoterapeutii, si doar dupa stabilirea unui diagnostic. Daca in unele afectiuni, masajul are doar rol de intretinere corporala, in altele, precum cele reumatice, rolul lui este esential. 

In timpul unei terapii cu namol, urmatorul pas, dupa masajul terapeutic general, este imachetarea cu namol. Acesta terapie are un puternic efect detoxifiant, de slabire si remodelare corporala, reduce celulita, chiar si cea in cele mai avansate stadii, reda elasticitatea si fermitatea pielii, inlatura retentia de apa, elimina toxinele si grasimile, are efect hidratant si nutritiv asupra pielii, prevenind imbatranirea prematura. 

Terapia cu namol se incheie printr-o sedinta de sauna cu infrarosu in capsula spa. Capsula cu infrarosu este ideala pentru cei care vor sa scape cat mai repede pe kilogramele in plus si sa-si remodeleze corpul. Datorita caldurii generate de razele infrarosii, in doar 30 de minute de tratament se ard aproximativ 750 de calorii.